De gezondheidsvoordelen van Chlorella poeder 

Chlorella is een zoetwater alg die afkomstig is uit Japan en Taiwan. Dit uit het water afkomstige superfood is een rijke bron van voedingsstoffen. Het levert voedzame chlorofyl, aminozuren en vele vitaminen en mineralen. Daarnaast is het ontzettend eenvoudig toe te voegen aan smoothies en shakes om ze enorm gezond te maken en een prachtige, groene kleur te geven.

Ongelooflijk rijk aan vitamine A

Een portie van 100 gram chlorella biedt een dosis van 51300 IU vitamine A, maar liefst 1026% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Deze voedingsstof is extreem belangrijk en draagt bij aan de bescherming van antioxidanten, groei en ontwikkeling van het lichaam, goed zicht en een gezonde huid.

Bevat veel ijzer

100 gram van deze krachtige alg levert maar liefst 130mg van het belangrijke mineraal ijzer, wat vertaalt naar 722% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Het belang van ijzer in het lichaam kan niet genoeg worden benadrukt. Het is nodig voor de productie van rode bloedcellen en bepaalde enzymen. Het immuunsysteem vertrouwt ook op ijzer om optimaal te kunnen functioneren. Het mineraal helpt ook bij het omzetten van bloedsuiker in energie.

Een krachtpatser als het aankomt op proteïne

Het idee dat planten genoeg proteïne leveren, zal voor velen als een schok komen. 57% van de calorieën uit een portie chlorella worden echter in de vorm van proteïne geleverd. Dit betekent dat er een gigantische hoeveelheid van 58,4 gram proteïne in 100 gram chlorella aanwezig is. Het bevat een groot spectrum aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van proteïne in het lichaam. Het biedt ook de keten aminozuren leucine, isoleucine en valine.

Een krachtige bron van vitamine B2

Vitamine B2, ook wel bekend als riboflavine, is een in water oplosbare vitamine en moet daarom dagelijks worden aangevuld. Het consumeren van chlorella kan aan deze lichamelijke behoefte voldoen, omdat 100 gram chlorella 4,3mg van de vitamine bevat, wat overeenkomt met een dosering van 253% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. B2 is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en de energie afgifte uit proteïne.