De gezondheidsvoordelen van Goji bessen 

Goji bessen worden in de traditionele Chinese geneeskunde al zo'n 2000 jaar gebruikt, wat al aangeeft dat dit superfood heel effectief is in het gezond houden van het menselijk lichaam. Een onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Alternative and Complementary Medicine, associeerde in feite de volgende gezondheidsvoordelen met deze krachtige bessen:

Verbeterde energieniveaus, atletische prestaties, kwaliteit van de slaap, gemakkelijker wakker worden, vermogen te focussen op activiteiten, mentale scherpheid, kalmte, gevoelens van welzijn, tevredenheid en geluk.

Goji bessen konden ook worden geassocieerd met verminderde vermoeidheid en stress, terwijl het ook de regelmaat van de gastro-intestinale functies verbeterde.

Een verrassende bron van proteïne

53% van de calorieën in goji bessen zijn afkomstig van proteïne. Ze bevatten 18 verschillende aminozuren, die fungeren als bouwstenen van proteïne in het lichaam. Ze huisvesten de vertakte keten aminozuren leucine, isoleucine en valine, die de afbraak van spieren kunnen voorkomen en de proteïne synthese verhogen. Dit zijn natuurlijk perfecte redenen om een handvol goji bessen toe te voegen aan je smoothies of ontbijt in de morgen.

Een goede bron van selenium

Goji bessen bevatten 17,8mcg selenium per portie van 28 gram. Dit is 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit mineraal. Selenium staat bekend als een "essentiële" voedingsstof, wat betekent dat het lichaam het zelf niet kan aanmaken en dus afhankelijk is van externe bronnen. Het lichaam heeft het mineraal nodig om selenoproteïne te maken die betrokken is bij de stofwisseling van de schildklierhormonen, de verdediging van antioxidanten en de spierfunctie.

Een ware krachtpatser als het aankomt op antioxidanten

De aanwezige antioxidanten in goji bessen kunnen helpen bij de bestrijding van oxidatieve stress, veroorzaakt door vrije radicalen, die het DNA kunnen beschadigen en bijdragen aan ontstekingen en ziekte.

Bron van vitamine A

Een portie van 28g goji bessen levert 2520IU vitamine A, wat uitkomt op maar liefst 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine A is onmisbaar voor de groei, het zicht en het onderhoud van het immuunsysteem.