De gezondheidsvoordelen van hennep proteïne 

Hennep proteïne is afkomstig van de zaden van de hennepplant, een versie van de cannabisplant die gekweekt wordt vanwege de lage hoeveelheid THC, waardoor het niet psychoactief is. Hennepzaden barsten met voedingsstoffen die het menselijk lichaam helpen floreren.

Barstend met proteïne

Hennep proteïne is een uitmuntende bron van plantaardige proteïne en aminozuren, die veel andere bronnen te schande maakt. Het bevat 20 verschillende aminozuren en negen daarvan zijn essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan produceren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor proteïne, waardoor hennep een geweldige optie is om een flinke dagelijkse hoeveelheid te ontvangen. Het ondersteunt zelfs bij de aanmaak en het behoud van spiermassa.

Bevat gezonde vetten

Niet alle vetten zijn slecht. Sommigen zijn in feite onmisbaar voor ons overleven. Omega-3 en Omega-6 essentiële vetzuren worden in hennep proteïne gevonden in een ideale verhouding van 3:1. Deze verbindingen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid: Ze reguleren de bloeddruk en zijn betrokken bij ontstekingsreacties. Omega-3 vetzuren kunnen vet in het bloed verlagen en zelfs stijfheid en gewrichtspijn verminderen. Daarnaast zijn ze belangrijk voor de hartgezondheid.

Goede bron van vezels

Hennep proteïne is rijk aan vezels, een voedingsstof waarvan is aangetoond dat deze het risico verlaagt op hartaandoeningen, type-2 diabetes en constipatie. Een enkele portie hennep proteïne levert maar liefst 20-35 gram van deze ontzettend gezonde vezels.