De gezondheidsvoordelen van Maca poeder 

De Maca wortel is adaptogeen, wat betekent dat de wortel het lichaam kan helpen zich aan te passen aan lichamelijke en mentale stress. Het is inheems in het Andesgebergte waar het al duizenden jaren wordt gebruikt als kracht-opwekkende libido booster. Het stond zo hoog in aanzien dat het daadwerkelijk als betaalmiddel werd gebruikt.

Maca heeft een plekje in de moderne wereld gevonden als lid van het superfood pantheon en bezit stimulerende eigenschappen voor het immuunsysteem.

Een proteïne fabriek

Maca bevat meer dan 20 aminozuren, waaronder 8 essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan produceren, waardoor het afhankelijk is van een externe voorraad. Aminozuren fungeren als bouwstenen voor proteïne in het lichaam en helpen daarom bij het opbouwen en behouden van spiermassa.

Stimuleert krachtige antioxidanten

Het is aangetoond dat Maca de niveaus glutathion en superoxide dismutase (SOD) in het lichaam verhoogt. Deze interne antioxidanten helpen bij de bestrijding van vrije radicalen en voorkomen daarmee DNA-beschadiging van onze cellen.

Voorziet het lichaam van essentiële mineralen

De maca wortel is een waar monster als het gaat om het aanleveren van mineralen. Het bevat ijzer en dit helpt energie op te wekken en voorkomt vermoeidheid. Maca bevat ook het mineraal kalium, die de balans van vloeistoffen reguleert, de elektrische activiteiten van het hart beheerst en verlichting biedt als het gaat om angststoornissen, stress en hart- en nieraandoeningen.

Een goede bron van niacine

Niacine, ook wel bekend als vitamine B3, geeft energie af aan de cellen. Niacine draagt ook bij aan het behoud van een goede bloedcirculatie en de hersenfuncties en helpt bij het stimuleren van het geheugen. Een ander uitgesproken voordeel van niacine is het vermogen om te ondersteunen bij de absorptie van proteïne, koolhydraten en vetten.