De gezondheidsvoordelen van Moringa poeder 

Moringa is een snelgroeiende loofboom die op grote schaal wordt gekweekt in tropische en subtropische gebieden, van Azië tot Zuid-Amerika. De verbluffende voedingswaarde wordt al duizenden jaren erkend, zodat de Moringa ook wel de "Miracle Tree" wordt genoemd.

Alleen een echte superfood is zo'n titel waardig en de Moringa doet haar alternatieve naam absoluut eer aan.

Een arsenaal aan antioxidanten

Moringa is zwaar bewapend voor het gevecht tegen antioxidanten. Ze bevat een arsenaal aan antioxidanten die in staat zijn bedreigingen van vrije radicalen in het lichaam, die je DNA willen beschadigen, te verpletteren. De boom is rijk aan quercetine, rutine, zeatine, chlorogeenzuur en verscheidene andere antioxidanten die deze acties mogelijk maken.

Een voorliefde voor de lever

Moringa heeft een hepatoprotectief effect op de lever. Het beschermt de lever tegen beschadiging, die door bepaalde medicijnen kan worden veroorzaakt, dankzij de aanwezigheid van catechine, ferulinezuur, epicatechine en vitamine C.

Goed voor de botten

Moringa bevat de mineralen calcium en fosfor die bijdragen aan een goede gezondheid van de botten. Calcium is onmisbaar om de spieren, zenuwen en cellen normaal te laten functioneren.

Verlaagt het cholesterol

Een verhoogd cholesterolgehalte in de bloedbaan is geen goede zaak, want het is gelinkt aan de formatie van vetafzetting in de slagaders en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Moringa kan het lichaam verdedigen tegen deze mogelijkheid omdat tijdens onderzoeken op mensen en dieren is aangetoond dat Moringa het cholesterol verlaagt.

Een cocktail van vitaminen en mineralen

Deze wonderboom bevat een verbluffende verzameling van vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft om optimale gezondheid en welzijn te behouden, maar het bevat ook de vitamines A, B1, B2, B3, B-6, foliumzuur en C. Voor wat betreft mineralen, is moringa uitgerust met calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en zink.