De gezondheidsvoordelen van Roze Himalayazout 

Zout staat al een tijdje in een slecht daglicht, vanwege de associatie met hoge bloeddruk. Niet al het zout wordt echter op dezelfde manier geproduceerd. Roze Himalayazout bevat in feite veel sporenelementen en mineralen die essentieel zijn voor het overleven en floreren van de mens. De roze en witte tinten, die gevonden kunnen worden in de kristallen van dit type zout, zijn een afspiegeling van deze grote hoeveelheid diverse mineralen.

Meer dan 80 mineralen

Himalayazout bevat meer dan 80 mineralen en veel hiervan worden in het lichaam gevonden omdat ze nodig zijn voor essentiële functies. Kristallen worden grotendeels gemaakt van de elektrolyten natrium en chloride, maar bevatten nog veel meer verbindingen, zoals boraat, strontium, kalium, calcium en magnesium.

Bevat jodium

Jodium is een sporenelement die absoluut onmisbaar is voor normale groei en ontwikkeling van het lichaam. Veel van de jodium in het lichaam wordt opgeslagen in de schildklier waar het bijdraagt aan normaal functioneren. Correcte schildklierfunctie is nodig om de stofwisseling te onderhouden en essentiële hormonen af te scheiden.

Uitmuntende bron van natrium

Natrium draagt bij aan het reguleren van de bloedstroom en bloeddruk en speelt een fundamentele rol in de werking van enzymen en het samentrekken van de spieren. Natrium is een elektrolyt en essentieel voor de balans van vloeistoffen en het onderhoud van het lichaam.

Niet uitsluitend voor in de keuken

Himalayazout kan worden gebruikt om ongelooflijk rustgevende baden te maken. De enorme hoeveelheid mineralen en elementen helpen de huid te voeden. Een goede zout tot water verhouding is ongeveer 1 kilo zout op elke 98-120 liter water.