De gezondheidsvoordelen van Spirulina poeder 

Het klinkt misschien verrassend dat algen, opgevist uit meren en plassen, behoren tot de gezondste voedingsmiddelen ooit. Spirulina is een type blauwgroene alg en wordt gevonden op het oppervlak van oceanen en zoutwatermeren. Het wordt steeds meer erkend om de enorme hoeveelheid voordelen voor de gezondheid. Dit onwaarschijnlijke voedsel is enorm uitgebreid onderzocht en er zijn inmiddels meer dan 1200 wetenschappelijke artikelen verschenen waarin de goede eigenschappen voor de gezondheid zijn geanalyseerd.

Barstensvol vitaminen

Spirulina is een rijke bron van de vitamines B1, B2, B3, B6, B9, C, D, A and E. Deze voedingsstoffen spelen diverse bronnen in het menselijk lichaam, waaronder het ondersteunen van de immuunfuncties, cognitieve functies en de gezondheid van het zenuwstelsel.

Krachtige inhoud van mineralen

Deze alg levert belangrijke mineralen die verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld zink, als krachtige antioxidant, koper voor de formatie van collageen, magnesium voor verbeterde energie en calcium voor gezonde botten.

Biedt bescherming via antioxidanten

Antioxidanten zijn onmisbaar voor het voorkomen van DNA-beschadiging, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Spirulina scoort ruim 24.000 op de ORAC-schaal, waardoor het vier keer krachtiger is dan de bosbes als het gaat om antioxiderende eigenschappen.

Ontgifting

Het is aangetoond dat Spirulina in staat is het giftige metaal arsenicum in het lichaam met 47% te verminderen, als het gecombineerd wordt met zink.

Rijke bron van chlorofyl

Spirulina heeft een overvloed aan chlorofyl, het pigment waardoor planten hun groene kleur krijgen en die ook helpt bij het absorberen van zonlicht. Het helpt hormonen te balanceren, wonden genezen en bloedstolling te normaliseren. Chlorofyl kan ook helpen bij het voeden van rode bloedcellen, die onmisbaar zijn voor het transporteren van zuurstof door het lichaam.