De gezondheidsvoordelen van tarwegras

Tarwegras heeft een reputatie opgebouwd als echte krachtpatser als het gaat om voedingsstoffen en wordt steeds vaker gebruikt als hoofdingrediënt in veel juices en smoothies. Het klinkt misschien verrassend dat een grassoort wordt benut als superfood, maar misschien ben je minder verrast als je leest hoeveel gezondheidsvoordelen het biedt.

Rijk aan vitamine C

Tarwegras levert maar liefst 240% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is onmisbaar in onze lichamen en ondersteunt het immuunsysteem, onderhoudt de elasticiteit van de huid, verlaagt hoge bloeddruk en is een krachtige antioxidant.

Bevat chlorofyl

Chlorofyl is het pigment die plantenbladeren hun groene kleur geeft en ze ook in staat stelt zonlicht te absorberen. Het heeft genezende krachten voor ontstekingsziekten zoals artritis. Chlorofyl bezit ook anti-veroudering, antioxidante en ontgiftende eigenschappen.

Verhoogt zuurstofniveaus

Het is aangetoond dat tarwegras het zuurstofniveau in het bloed verhoogt wanneer het voor het sporten wordt gebruikt. Hierdoor is het een geweldige aanvulling op pre-workout juices, smoothies of shakes.

Helpt bij het reinigen van onze geweldige levers

De lever is verantwoordelijk voor het verwijderen van schadelijke chemicaliën uit het lichaam en daarom is het belangrijk de lever gezond te houden. Het is bewezen dat tarwegras de lever beschermt tegen de schadelijke effecten van alcohol.

Geweldige bron van ijzer

Tarwegras bevat maar liefst 356% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Dit onmisbare mineraal is verantwoordelijk voor optimaal functioneren van de hersenen, de spieren, de synthese van neurotransmitters en het helpt ook vermoeidheid te bestrijden.