De gezondheidsvoordelen van Açai poeder 

Deze paarse, bolvormige bessen winnen aan populariteit als superfood en zijn een belangrijk ingrediënt in veel voedzame recepten. Ze zijn afkomstig uit het regenwoud van de Amazone en aangenomen wordt dat ze de energieniveaus stimuleren en ook het immuunsysteem.

Beschermende antioxidanten

Açai presteert beter dan bosbessen en sinaasappels op dit vlak en biedt een verdediging tegen schadelijke vrije radicalen die ons DNA bedreigen.

Een bron van anthocyanen

Anthocyanen zijn verantwoordelijk voor de levendige en krachtige kleuren van deze bessen. Het is aangetoond dat deze verbindingen beschermen tegen leverbeschadiging, ze verlagen de bloeddruk, verbeteren het zicht en hebben een sterk anti-inflammatoir effect.

Vitamine C

Açai bevat de belangrijkste bondgenoot als het om voedingsstoffen gaat, namelijk vitamine C, waardoor het een belangrijk ingrediënt is bij elk ontbijt. Omdat vitamine C oplosbaar is in water, moet het regelmatig in het lichaam worden aangevuld. De vitamine is een krachtige antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem.

Gezonde spijsvertering

Açai bessen zijn rijk aan vezels, wat essentieel is voor een goede spijsvertering. Vezels dragen bij aan het verplaatsen van het voedsel door het spijsverteringsstelsel, waardoor problemen als constipatie en darmproblemen worden voorkomen.

Leverancier van ijzer

IJzer is een belangrijk mineraal voor de formatie van rode bloedcellen, die zuurstof door het lichaam transporteren. Het is ook onmisbaar voor correcte energieniveaus en kan vermoeidheid verminderen die wellicht het gevolg is van een tekort aan ijzer.

Calcium

Calcium wordt bijna altijd geassocieerd met melk. Maar diverse plantaardige voedingsmiddelen zijn ook rijk aan dit mineraal en açai is er een van. Calcium is een mineraal die verantwoordelijk is voor het opbouwen en behouden van gezonde botten. Onderzoeken wekken de indruk dat dit mineraal een sterke synergie heeft met vitamine D en het is aangetoond dat ze samen mogelijk kunnen ondersteunen bij diabetes en hoge bloeddruk.