De gezondheidsvoordelen van Baobab poeder 

Baobab poeder is een van de nieuwste superfoods. De populariteit neemt dagelijks toe en dat is helemaal niet verrassend: Dit superfood heeft namelijk zoveel gezondheidsvoordelen te bieden! Baobab poeder is:

Goed voor reiniging en detox

Baobab extract staat bekend om de lever-beschermende eigenschappen: Het helpt het lichaam zich te ontdoen van diverse stoffen die de lever kunnen beschadigen en zorgt dat ze door het lichaam worden afgevoerd.

Houdt het cardiovasculaire systeem gezond

Baobab poeder is rijk aan vitamine C (het bevat 10 keer meer vitamine C dan een sinaasappel). Deze vitamine stimuleert niet alleen het immuunsysteem, maar het houdt ook de aderen en het hart gezond en in vorm. Daarom kan het toevoegen van baobab poeder aan het dieet helpen de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en mogelijk kan het ook helpen bij het voorkomen van spataderen.

Afgeladen met mineralen

Niet iedereen ontvangt genoeg mineralen uit het dagelijkse dieet en hier kunnen superfoods als baobab poeder bij helpen. Baobab poeder is rijk aan ijzer, kalium, calcium, magnesium, koper en andere mineralen die gezond zijn voor het lichaam.

Handig bij het sporten en afvallen

Als je je vaak uitgeput voelt na het sporten of je wil graag ondersteuning bij het afvallen, overweeg dan baobab poeder toe te voegen aan je dieet. Dit geeft genoeg energie om te herstellen na een vermoeiende training en helpt bij het afvallen vanwege de enorme hoeveelheid vitamine C. Daarnaast is ontdekt dat baobab extract de glycemische respons kan verlagen, waardoor de insuline niveaus onder controle blijven en de eetlust wordt verminderd, samen met de hunkering naar eten.

Goed voor de huid

Baobab poeder bezit genoeg voedingstoffen om de productie van elastine en collageen in het lichaam te stimuleren. Deze proteïnen maken de huid meer elastisch, verminderen rimpels en zorgen dat de huid er gezonder uitziet.