Gezondheidsvoordelen van Kokosolie 

Kokosolie is een onvoorstelbaar veelzijdige substantie, die hoog staat aangeschreven bij de superfoods van de wereld. Het zit werkelijk barstensvol gezonde vetzuren, is zeer antibacterieel, en zou zelfs een rol kunnen gaan spelen bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Kokosolie bevindt zich op de scheidslijn tussen voedsel en geneesmiddel, het werd gebruikt bij gevallen van diabetes, hartziekten en chronische vermoeidheid. Onderzoek lijkt er ook op te wijzen dat kokosolie, van de eerste persing, helpt om verbetering bij eczeem te bieden.

Huidverzorging

Kokosolie biedt een fantastische olie voor de huid, het is sterk vochtinbrengend, heeft geen bijwerkingen, en is uitermate geschikt om een droge en schilferige huid te behandelen.

Een gezonde bron van vet

Kokosolie is veruit een van de meest compacte bronnen van verzadigde vetzuren die er zijn. Het bevat grote hoeveelheden van de zogenaamde
middenketen triglyceriden (MCT's), waarvan het stofwisselingsproces verschilt met dat van andere soorten vet. MCT's worden direct naar de lever geleid, waar ze omgezet worden in een bron van energie, bekend als ketonen. Deze substanties hebben laten zien dat ze een positief effect hebben bij zowel de ziekte van Alzheimer en epilepsie.

Bestrijdt schadelijke bacteriën

Veel van de vetzuren die zich in kokosolie bevinden zijn opgebouwd uit laurinezuur. Het is aangetoond dat wanneer deze substantie wordt opgenomen, het beschermt tegen bacteriën, schimmels en virussen. Staphylococcus aureus en Candida albicans staan op de dodenlijst van laurinezuur.

Bevordert een gezonde cholesterolwaarde.

Door de gezonde vetinhoud van kokosolie kan het gezonde HDL cholesterol in het lichaam omhoog gaan, terwijl het de negatieve LDL omzet in een minder schadelijke vorm.