Hennepzaden

Hennepzaad is een eiwitrijk superfood dat al meer dan 12.000 jaren op veel plekken ter wereld wordt gekweekt. Mensen hebben hennepzaden gebruikt als voedsel, vezels, brandstof, voor textiel en om papier te maken. Vandaag de dag worden deze zaden gebruikt als een voedingssupplement om mensen te helpen gezonder te worden en aan hun dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen. Deze zaden zijn rijk aan gezonde vetten, vitamines en, natuurlijk, eiwitten. Ze worden vandaag de dag in verschillende landen gekweekt: de hennepzaden die verkocht worden bij Uzuma zijn afkomstig uit Europa.

Er zijn veel verschillende manieren om hennepzaden te consumeren: je kunt ze gepeld eten of over verschillende gerechten strooien (zoals yoghurts, salades of ontbijtgranen). Als je een blender hebt, dan kan je er zelfs melk van maken. Ze hebben een rijke nootachtige smaak waardoor mensen met een nootallergie toch van deze smaak kunnen genieten.

Er bestaat zelfs hennepzaadolie. Die moet echter anders gebruikt worden dan normale bakolie: gebruik deze als saladedressing of als olie die je voor het opdienen over gerechten zoals gegrilde groente of pasta sprenkelt.