Kokosolie

Kokosolie wordt geëxtraheerd van kokosnoten. Er zijn twee verschillende soorten; het kan vierge zijn (wanneer tijdens het extractieproces geen chemicaliën of hoge temperaturen zijn gebruikt) en geraffineerd (wanneer het vruchtvlees dat gebruikt wordt voor olie gedeodoriseerd of gebleekt wordt). Het eerste type olie wordt beschouwd als ongeraffineerd.

Kokosolie is meestal afwezig uit verschillende landen, maar onze kokosolie is vierge kokosolie afkomstig uit Srik Lanka. Het bevat een gigantische hoeveelheid verzadigd vet en kan zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden. In plaats van minder gezonde oliën voegen mensen kokosolie toe aan gerechten; het is zo een bron van gezonde vetten en helpt de spijsvertering te verbeteren.

Kokosolie kan ook worden toegevoegd aan verschillende zelfgemaakte maskers voor haar en lichaam, en op zichzelf gebruikt worden. De olie staat erom bekend de huid te hydrateren en helpt haar te behandelen, door het sterker en gezonder te maken, wat beschadiging helpt te voorkomen. Soms wordt het zelfs gebruikt ter behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem.