Kokossuiker

Kokossuiker wint aan populariteit als alternatief voor zoetmiddelen als traditionele suiker en maissiroop. Het is afkomstig van de bloemen die bovenop kokospalmen worden gevonden. Nadat de bladeren zijn geoogst en geopend, kan het zoete nectar erin kristalliseren. Het resultaat is een natuurlijk zoete en voedzame aanvulling voor elk drankje of recept. In tegenstelling tot geraffineerde zoetstoffen, is biologische kokossuiker niet geraffineerd en heeft een natuurlijke bruine kleur. Naast het feit dat het een overheerlijk alternatief is voor witte suiker, bevat het ook veel voedingsstoffen. Kokossuiker bevat kalium, ijzer, zink en diverse B vitaminen.

De smaak van biologische kokossuiker is verrukkelijk. De smaak en essentie doen meer aan karamel denken dan aan traditionele suikers. Het heeft ook een lagere glycemische index dan suiker, wat betekent dat het gezonder is voor die personen die op hun bloedsuikerspiegel letten.

In tegenstelling tot andere natuurlijke zoetstoffen, laat biologische kokossuiker geen bittere nasmaak achter. Het smaakt fris en aangenaam. Door je traditionele zoetstoffen te vervangen met biologische kokossuiker, zet je een bewuste stap in de richting van een meer natuurlijke en gezonde levensstijl.