Moringa Poeder

De Moringa boom komt uit het zuidelijke Himalaya gebergte in het noordwesten van India. Tegenwoordig wordt de Moringa het hele jaar door gekweekt in tropische en subtropische gebieden. Moringa bomen zijn door de eeuwen heen gebruikt om rijke voedingsstoffen te leveren aan de plattelandsbevolking en de bladeren worden gebruikt in kruiden-, etnische en Ayurvedische medicijnen. Moringa zaden kunnen ook worden gebruikt om water te zuiveren en de handen mee te wassen, terwijl de olie zowel fungeert als voedingssupplement maar ook als basis voor haar- en huidverzorgingsproducten. De boom staat ook wel bekend als de "Miracle Tree".

Veel delen van de moringaboom zijn eetbaar: Volwassen bladeren, olie geperst uit zaden, onrijpe zaadpeulen, bladeren en bloemen. De bladeren zijn een van de belangrijkste, natuurlijke bronnen van de vitamines A, B, C en K, beta-caroteen, mangaan en proteïne. Ze kunnen worden gekookt als spinazie of gedroogd en tot een biologisch poeder worden verwerkt, waardoor de thuiskok handig diverse smoothies, curry gerechten, soepen en sauzen kan bereiden. Je kan Moringa poeder toevoegen aan salades en gekookte gerechten. Kook Moringa alleen niet op hoge temperatuur om verlies van voedingswaarde te voorkomen.